Till salu            Sålda objekt             Om oss                Kontakta oss            Länkar              Startsidan

 

Klicka här för fler bilder ØØ

Kommun:              

Kungsbacka

Område:                

Vallda

Antal rum:            

 10 st. varav 5 sovrum

Boyta:                    

200 m²(taxeringsinformation)

Biyta:                      

392  m² 

Tomt:                        

20225 m², friköpt, Trädgård,innegård och hagar för hästar.

Byggår:                    

1976 Övriga byggn. med varierande årtal

Pris:                                                       Såld!

Interiör

Bo + biarea:  

200+392 m²  (taxeringsinformation)
Antal rum 10 st. varav 5 st. sovrum
Kök:

Ett riktigt "lantligt" kök. Totalrenoverat 1999. Ny spis och diskmaskin från 2006 resp. 2008. Många skåp och arbetsytor. Laminatgolv i kök och i köksrummet. Utgång från köket till altanen.

Badrum:

Gästtoalett i entréplanet med tvättställ Badrum i andra våningen med ny duschkabin. Tvättställ. Separat toalettrum intill badrummet. Mosaik på golvet!

Tvätt/grovkök 

Stor tvättsuga i anslutning till köket. Från tvättstugan utgång till altan i söderläge. Tvättho för grovtvätt. Tvättmaskin och torktumlare. Stor varmvattenberedare. Extra nyinsatt dusch i tvättstugan

Rumsbeskrivning etc.

Entréplan:  
Från gårdsplanen som är nyligen stensatt av marktegel, kommer man in i en stor välkomnande hall. Härifrån ser man den öppna och ljusa planlösningen. Gästtoa i anslutning till entrèn. Till höger från entrén ligger köket med genomgång till en stor praktiska tvättstuga. I anslutning till köket ett sep. köksrum med matplats för den stora familjen. Gott om förvaringsskåp. Från köket utgång via altandörrar till uteplats i söder. Fina laminatgolv både i köket och i matrummet.
Från köket och hallen går man ut till sällskapsavdelningen och matsalen för gäster. Stort vardagsrum med en vacker öppen spis. Värmer hela huset. Vackra massiva trägolv. i båda rummen. I ansluning till matsalen finns ett nybyggt inglasat uterum med exklusiva material/skjutdörrar.
Enastående utsikt och första parket till det vackra landskapet och de egna hästhagarna med paddocken i förgrunden. Utsikt åt alla håll. Klinkers och golvvärme i uterummet!

Andra våning:

En trappa från hallen leder upp till övervåningen. Ett stort allrum/TV-rum med utgång till balkong mot öster och utsikt över ägorna. Härifrån har man strålande utsikt och kontroll på både hästar och hagar. Stort föräldrarsovrum med många garderober och förvaringsutrymmen.
Sep. dressingroom. Sep. toalett. Badummet ligger mellan de båda sovrummen och har var sin ingång. På det här planet ytterligare ett stort sovrum, vilket kan enkelt göras om till två. Se planritning!

   

Typkod                                                 120                                                                                 Kommun                                              Kungsbacka                                                                                             Område                                                Vallda                                                                                       Adress                                                  Vallda Kyrkbyväg 25                                         Fastighetsbeteckning                      Kungsbacka Vallda 10:31                                                               Taxeringsvärde                                  3 592 000 kr      varav byggnad  2 240 000 kr                                         Servitut                                                 Andel i samfällighet/GA: Börsås S:1, Vallda S:1, S:4, S:7, S:9, S:12-S:13,
                                                               S:18-S:19, S:23-S:32, S:34, S:37-S:42, Vallda-Backa S:1, Last,
                                                               Avtalsservitut: Ledning, Last, Avtalsservitut: Vattenledningar mm, Last,
                                                               Ledningsrätt: Vatten och avlopp, Last, Avtalsservitut: Kraftledning mm
Bef. pantbrev                                      2 506 500 kr ( totalt 11 st.)                                                                                         
Driftskostnader                                  c:a 37 135 kr

                                                              Byggnad

Byggnad typ                                       1 ½ plans villa

Nybyggnads år                                  1976 Övriga byggn. med varierande årtal               

Vatten/avlopp                                      Kommunalt vatten för hela fastigheten. Enskilt avlopp för huvudbyggnad.
                                                                Kommunalt avlopp för gäststugan

Antal rum                                              10 st.                                                                                                                             Varav sovrum                                      5 st.                                                                                                                    Fasad                                                     Trä                                                                                                                                 Utvändigt plåtarbete                          Plåtisol                                                                                                          Stomme                                                 Trä,                                                                                                 Fönster                                                  3-glas
Tak                                                          Betongpannor                                                                                                              Uppvärmning                                      
Luftvärmepump från 2003 samt eluppvärmning. Nya oljefyllda element

Ventilation                                             Mekanisk (endast frånluft)

Bjälklag                                                 Trä                                                                                                                                Grundläggning                                    Betongplatta
Övrigt byggnad                                   
Stor altan med ett nytt trädäck finns i anslutning till köket i sydostläge.
                                                                 En rejäl paviljong som flitigt utnyttjas som matplats under en stor del av året.
Övriga byggnader                               

Gäststuga:
Byggd 1985. Boyta ca 67 kvm. Kommunalt vatten/avlopp. Vardagsrum, kök, badrum/tvätt, 1 sovr. och sovrumsloft. Används i dag som sovrum! Stugan har egen vattenmätare och elmätare. Gäststugan är idag uthyrd och driftskostnader för vatten/el bet. av hyresgästen. Om möjligt, vill hyresgästen fortsätta hyra stugan! Gäststugans boyta ingår ej i den totala boytan som är redovisad till 200 kvm.
Stallbyggnad och Ekonomibyggnad:
En äldre byggnad i två etage. Nedre delen är en stallbyggnad med 3 hästboxar varav en fölbox. Nybyggt foderrum 2008. Sep. box för hästvård. Biyta för stallet är på ca 85 kvm
Ekonomibyggnad:
Övre planet är nu ett nyrenoverat (2004) kontor med nya inner/ytterväggar/ fönster. Nytt exkl. nåtat skeppsgolv. Byggnaden är välisolerat med tjocka väggar. Kontoret har en biyta på ca 50 kvm och ett sep. gästrum på ca 20 kvm. Kommunalt vatten enskilt avlopp. Elkostnaden för kontoret ingår i den totala energikostnaden!
Stallbyggnad:
Med en biyta på ca 160 kvm plus jordkällare/förråd ca 11 kvm. Kommunalt vatten. 6 hästboxar. Sadelkammare, hästvård och ovanför stallet en stor loge med en golvyta på ca 160 kvm. Perfekt för logdans!! Lätt att komma till logen via en trappa från utsidan vid inlastande av hö. Elkostnaden för stallet ingår i den totala energikostnaden! Dubbelgarage:
Byggt 1997 med en biyta på ca 46 + 20 kvm. Kommunalt vatten. Trappa upp till stort loftutrymme.

Övrigt tomt

Marken är uppdelad på 4 st. gräshagar. ( varav två riktigt stora) och 1 st. paddock med gummiflis (ca 25m ggr ca 75m). Totalt är fastigheten på ca 2 ha. Ägaren har dessutom ett arrendeavtal på en extra stor gräshage. Kostnad 2 500:-/året.
Boningshuset har en underbar uppväxt trädgård med fruktträd. Allt är mycket välskött. Från stallbyggnad är det nära och bekväma avstånd till samtliga hagar. Tomten är solig med både morgon och kvällsol. Innegården är skyddad för vinden och även för insyn. Gott om parkeringsplatser och vändplatser för hästtransporter.

                                                                                                                                                                    

Övrigt

På gården har gjorts omfattande investeringar och underhåll under åren både på byggnader och hagar. Det har investerats i nytt kök och nya inventarier. Nytt dubbelgarage, stenläggning av gårdsplan, nya element, ny luftvärmepump. Nytt inglasat uterum med klinkers. Byte av fönster och ytter/balkongdörrar. Ridbanan är omdränerad, nytt gummiflismaterial. Stallbyggnad har fått nytt foderrum mm.
I den totala driftskostnaden ingår ej kostnad för gäststugan. Driftskostnaden för el och vatten i gäststugan uppgår till ca 12 200:- om året. Stugan är uthyrd och hyresgästen betalar denna kostnad!

Vägbeskrivning                             Kör till Vallda kyrka. Kör in till höger mellan kyrkan och församlingshemmet.
                                                           Kör ca 300 m. Gården ligger på vänster sida om vägen.

 

 Kontakta mäklaren Tomas Wåhlander för mer info och personlig visning!                                                     

 
Wåhlanders Fastighetsbyrå  Tel: 0300 - 77 881
Vårdkaseberg  10

Mobil:    0702 -  345 310

434 98 Kungsbacka E-mail:  wf@bredband.net

                                                                                                                                                                                                            

 

 

© 2007 Wåhlanders Fastighetsbyrå I Vårdkaseberg 10 I  434 98 Kungsbacka  I  Tel: 0300-77881  I  Mobil: 0702-345 310  I  Mail: wf@bredband.net  I  Uppdaterad 2009-05-03 I