Till salu            Sålda objekt             Om oss                Kontakta oss            Länkar              Startsidan

 

Klicka här för fler bilder >>
 

Såld!

Beteckning Stenungsund Starrkärr 2:34
Tomt 3250 m², friköpt, Naturtomt
Taxeringsvärde 1 843 000 kr (år 2012) varav byggnad 471 000
Taxeringskod 220 Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer
Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.!

Servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Starrkärr GA:1

Bef. pantbrev 9 st. totalt 1 150 000 kr
Planbestämmelser

Byggnadsplan. Genomförandetid 1981/83

Övrigt På tomten finns 3 st körsbärsträd, 1 päronträd, mycket blåbär och björnbär..
Byggnad  
Byggnadsår 1939 Stor ombyggnad 1986!
Tak Tegel                                                Bjälklag Trä
Fasad Trä                                                              Grundmur                Betongsten
Utv. plåtarbete Lackerad plåt Grundläggning       Står på berg
Fönster 2 och 3 - isolerglas
Stomme Trä
Uppvärmning

Direktverkande el. Oljefyllda element. Öppen spis!

Ventilation Mekanisk. Ej besiktigad
Driftkostnad C:a 29 800 kr/år med 2 personer i hushållet.
Övrigt byggnad

Altan mot söder med fina stenplattor. Träaltan väster och mot norr som går runt huset. Det finns även en altan mot norr vid entrén.

   
Övriga byggnader

Gäststuga 1
Är på 15 kvm och är vinterbonad. 4 bäddar. Klickgolv av furu. Kopplade fönster. Groventré med plats för ett mindre kök/toalett. Gäststugan ligger i anslutning till huvudbyggnaden. Exklusivt Icopal -tak som ser ut som tegel och har mycket lång livslängd upp till 30 år.

Gäststuga 2
Är på 10 kvm och byggd 2002. På insidan är det furutak och klickgolv av björk. En alt. två bäddar. Även detta gästhus är vinterbonat. Ett jättemysigt gästhuset alt. arbetsrum som ligger lite avskilt i framkanten av tomten, ett stenkast från havet. Plåttak.

En vedbod på ca 5 kvm med tegeltak.

Sjöbod/förråd på ca 8 kvm för flytvästar/ trädgårdsredskap mm med papptak.

 
Kommentar Energideklaration för byggnaden finns för närvarande inte.
   
Interiör  
 

Huvudbyggnaden är byggd i ett plan med en mindre källare där det i dag finns en liten bastu och ett förrådsrum. Här har man placerat varmvattensberedaren och tvättmaskinen för bostaden. Det finns en vindslucka i hallen (mitt i huset) med en hopfällbar trappa upp till vinden. På ena halvan av vinden är det ett loft med golv där man har plats för diverse saker. På andra halvan av vinden bl a över vardagsrummet är det tjockt med mineralull.

Byggnaden har genomgått en totalrenovering 1986 då man tilläggsisolerade väggar och vind. Nytt kök, ny el är dragen i hela huset, nytt bjälklag, ny toalett, nya fönster, öppen spis mm.

Entré till huset är från öster via en yttertrappa upp till en farstu under tak där man kan ställa av sig sina stövlar och hänga upp sina ytterplagg om man inte vill ta in dem i huset. Från farstukvisten går man sedan in genom entrén

till en mindre hall (med plats för ytterkläder och skor) till en korridor med 3 garderober på högersidan och till vänster badrummet med toalett, handfat, skåp och dusch. Klinkerplattor på väggarna och plastmatta på golvet och i duschutrymmet.

Köket har det mesta man kan önska sig av ett modernt och fräsch kök. Ljusa skåpsluckor, kyl och frys, spis (Cylinda), spisfläkt (Husqvarna), bänkdiskmaskin (Bosch). Diskbänk och gott om köksskåp, både under och överskåp. Plastmatta på golvet. Köksmaskinerna är ca 5-10 år gamla.

Från köket går man sedan in i hallen där det finns förvaringsutrymmen för kläder mm. Hallen är ett genomgångsrum till det övriga huset som består av ett stort vardagsrum på ca 33 kvm med öppen spis och en braskamin. Från vardagsrummet har man en enastående utsikt över havet och alla aktiviteter som sker där dagligen och stundligen med förbipasserande handelsfartyg och segelbåtar i en jämn ström. Ett vackert plankgolv i furu i vardagsrummet. Utgång från hallen och från vardagsrummet till en mysig uteplats i sydväst.

Från hallen i huset går man vidare in till de två sovrummen som finns i byggnaden. Ett större sovrum på ca 13 kvm och ett mindre sovrum på ca 5 kvm. Plankgolv i båda sovrummen. Det större sovrummet har utsikt mot väster och mot havet.

Bo+biarea 73+38 m² (säljarens information)
Antal rum  5 s. varav 3-4 st. sovrum
Allmänt Fastigheten ligger i ett villaområde med året runt boende och sommarstugor.

Kommunen äger marken framför fastigheten som också sköter stranden, städar upp, fyller på ny sand vid behov och underhåller badbryggan. Söskär är en kommunal badplats med toaletter och simskola. Mjösund är en småbåtshamn med segelsällskap och seglarskola för barn. Gångavstånd ca 5-7 min från bostaden. Det går även att ta bilen dit. Säljaren vill gärna informera om att det är mycket fina fiskevatten i Halsefjorden där det finns gott om sill, makrill, lax och mycket hummer för den som är intresserad av fiske. Värt att pröva på! Även ett besök på Lilla och Stora Farholmarna som ligger strax söderut i fjorden är värt ett besök där det är också är fina fiskevatten och badstränder.

Kommunikation

Buss från Kolhättan till Stenungssund. Buss till Göteborg varje kvart och tåg varje halvtimma.

Övrigt Planbestämmelserna för fastigheten är att man får bygga 150 kvm i total byggyta med en övervåning om ca 75 kvm. 4.20 upp till takfot gäller. Till detta får man ha komplementärbyggnader på totalt 50 kvm.

 

 

 

  Kontakta mäklaren Tomas Wåhlander för mer info och personlig visning!                                                     

 
Wåhlanders Fastighetsbyrå  Tel: 0300 - 77 881
Vårdkaseberg  10

Mobil:    0702 -  345 310

434 98 Kungsbacka E-mail:  wf@bredband.net

 

© 2007 Wåhlanders Fastighetsbyrå I Vårdkaseberg 10 I  434 98 Kungsbacka  I  Tel: 0300-77881  I  Mobil: 0702-345 310  I  Mail: wf@bredband.net  I